Nieuws

05-08-2021 in ontwikkeling: Workshop Beter in je vel!

Samen met Sandra van Poeijer, MSC, manueel therapeut en coach,  ben ik bezig met de ontwikkeling van 2 workshops Beter in je vel! Deze zijn gepland op 19 januari en 2 februari van 9.30 tot 12.00 uur. Op 26 september is er een open dag bij het Kreatief Centrum in Oud Gastel waar nadere informatie te verkrijgen is.  

Wil jij in het nieuwe jaar beter in je vel zitten? wil je meer ontspannen in het leven staan? Ben je toe aan een gezonde ontspannen relatie met je lichaam en eten? Wl je leren bewuster om te gaan met stress, voeding en beweging? Wij ontwikkelen een inspirerende en actieve workshop over stressreductie, voeding en beweging. Interess? Neem contact op via het contactformulier.

28-05-2020

Vanaf 1 juni ben je weer welkom op de praktijk voor face to face consulten. Dat zal stapsgewijs worden uitgebouwd. Voorkeur heeft nog steeeds contact op afstand.  Dat betekent dat we contact hebben via  videoconsulten of telefonische consulten. Bij de consulten op de praktijk gelden de volgende regels: 

1. Kom alleen 

2. Kom stipt op tijd zodat je niet hoeft te wachten

3. Desinfecteer je handen bij binnenkomst

4. We schudden geen handen

5. We houden 1.5 meter afstand

6. Bij griep- of luchtwegklachten (verkouden, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts) van jezelf of  heb je         gezinsleden met Corona, dan  blijf je thuis. 

 

30-4-2020

Corona en ouderen

Hoe zorg je met de huidige beperkingen goed voor jezelf? Blijf alert op voeding en beweging. Klik hier voor meer informatie

https://www.goedgevoedouderworden.nl/goede-voeding/

23-04-2020

Afvallen! Juist nu gaat dat je lukken

Thuiswerken, binnenblijven, stress, de sportschool is dicht en de koektrommel is binnen handbereik… Corona kan een grote uitdaging zijn voor je gezondheid en je gewicht. Maar het is óók een grote kans. Een kans om juist nu nieuwe gewoontes aan te leren, gezonder te eten en af te vallen. Ik help je graag, met online voedingscoaching.

Zorg goed voor jezelf

Het lijkt misschien een luxe probleem om nu met je gezondheid bezig te zijn. Er gebeurt van alles in de wereld, dus wat maakt je gewicht nu uit? Maar juist nu is er ruimte om vaste gewoontes los te laten en om nieuwe gewoontes aan te leren. Je bent niet de enige: veel mensen grijpen deze periode aan om vaker zelf te koken, elke dag een ommetje te maken, online te sporten of op tijd naar bed te gaan. Juist in tijden van verhoogde stress is het zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Maar waar begin je mee? Ik geef je 5 tips:

1. Kook zelf

Zelf koken: daar heb je nu misschien meer tijd voor. Zorg voor drie goede maaltijden per dag. Dan heb je minder kans op snoepen en snaaien tussendoor. Denk bij ontbijten bijvoorbeeld aan yoghurt met granola en fruit, brood met een gebakken ei of een kom havermoutpap met fruit. En bij de lunch aan een goed gevulde salade of een kom soep met brood. Eet ’s avonds een zelf bereide warme maaltijd, met lekker veel groenten. Op de website www.puurgezond.nl vind je veel gezonde recepten.

2. Zet 10.000 stappen per dag

Dagelijks een frisse neus halen is heel gezond. Installeer een stappenteller op je telefoon en probeer minstens 10.000 stappen per dag te zetten. Dat komt neer op ongeveer 75 minuten wandelen. Of thuis bewegen, want dat kan natuurlijk ook! Het huishouden, traplopen, in de tuin werken of even dansen op je favoriete muziek.

3. Ga naar buiten

De zon is nu je vriend. De UV-stralen van de zon zorgen ervoor dat de huid vitamine D aanmaakt, een belangrijk vitamine voor onze weerstand. Zorg dat de zon ook bij je huid kan komen: laat minimaal je handen en hoofd onbedekt, maar voorkom uiteraard dat je verbrandt.

4. Slaap voldoende

Genoeg slapen is ook erg belangrijk voor de weerstand en een goede werking van het immuunsysteem. Het helpt je lichaam herstellen en verlaagt de stress. Bovendien zorgt voldoende slaap ervoor dat je de volgende dag minder gaat snoepen. Kort slapen verstoort namelijk de aanmaak van hormonen die je honger- en verzadigingsgevoel regelen.

5. Ga niet een streng dieet volgen

Misschien maak je je zorgen over je gewicht en de gevolgen van het corona-virus. Het is geen goed idee om nu een streng dieet te gaan volgen. Dat ondermijnt je weerstand. Het is wél een goed idee om nu aan je gewicht te werken, maar dan op een gezonde, ontspannen manier. Ik help je graag! Zo kun je op een ontspannen en gezonde manier werken aan je gezondheid.

16-03-2020

In verband met de situatie rondom het coronavirus is mijn werkwijze gewijzigd. Je kunt je telefonisch aanmelden voor een intake. De intakes en consulten zullen worden vervangen door videoconsulten of telefonische consulten. Heb je een afspraak staan, dan bel ik je op het afgesproken tijdstip. Je kunt dus niet naar de praktijk komen. Indien er een dringende medische noodzaak is zullen uitzonderingen worden gemaakt, maar daarvoor is eerst telefonisch overleg nodig. Daarbij zal ik de richtlijnen van het RIVM strikt opvolgen.